Portrætmaleren Kimia Bahari startede for alvor sin kunstneriske rejse i 2020 og har siden da dedikeret sin kunst til at styrke kvinder. Igennem sine kvindelige portrætter deler hun ud af personlige oplevelser med forskelsbehandling, social kontrol, ensomhed, angst og depression, og minder os om, at sårbarhed ikke er en svaghed, men i realiteten den ultimative styrke. Kimia mener, at jo mere autentiske vi tør være, jo stærkere er vi, og jo bedre får vi det, fordi det føles trygt, når vi ikke skjuler noget for hinanden, - ikke mindst når vi kan være ægte med os selv. Det indså hun, da hun gentagne fik at vide, at hun malede stærke kvinder på trods af, at hun havde malet depressive portrætter.
I takt med at være “kvinders stemme” troede Kimia hendes publikum primært ville være kvinder, men det har vist sig, at hendes kunst rammer mindst lige så mange mænd, som hun oplever gerne vil i dialog, og som har fået hende til at indse, at de fleste af os i realiteten har det samme mål: at opnå ligeværdighed for os alle - på tværs af køn og etnicitet.
Kimia er uddannet modedesigner og digital konceptudvikler og har en baggrund som selvstændig tøjdesigner og marketingchef. Hun er oprindeligt født i Shiraz, Iran, men kom til Danmark som to-årig og nu bosat i København.
Kimia vil være til stede under kunstmessen, og der vil være mulighed for at se Kimia arbejde med sin kunst.
En privat samling af Skagensmaleren Carl Locher, også kaldet "Havets maler", udstilles på kunstmessen.
Carl Locher var en dansk maler. Efter uddannelse hos bl.a. Holger Drachmann og på Kunstakademiet i perioden 1872-1874 var han elev hos Léon Bonnat i Paris i 1875-1876 og igen i 1878-1879. I Lochers kunst, der mest består af marinebilleder, forenes realistiske, romantiske og impressionistiske træk.
Locher var blandt de første Skagensmalere (fra 1872), men i årene 1880-1889 boede han i Hornbæk, hvor han malede bl.a. Vinterdag ved Hornbæk Strand (1882, Statens Museum for Kunst). I 1893-1896 blev han uddannet som raderer i Berlin, og han oprettede en statsstøttet grafisk skole, hvor bl.a. Anna og Michael Ancher samt PS. Krøyer studerede.
Køb din billet online, støt et godt formål og få en fantastisk oplevelse
Køb billet